8 Nov 2011

Ce este Slow Food?



Slow Food este o organizaţie globală, formată de jos în sus, cu susţinători în 150 de ţări din lume care conectează plăcerea hranei de calitate cu angajamentul faţă de comunitatea în care trăiesc şi faţă de mediu. Slow Food a fost organizată în 1989 ca organizaţie non-profit sprijinită de membri, pentru a contracara ascensiunea industriei fast-food şi a vieţii trepidante, dispariţia tradiţiilor alimentare locale şi interesul din ce în ce mai scăzut al oamenilor faţă de hrana pe care o consumă, faţă de sursele acestei hrane, gustul şi modul în care opţiunile noastre alimentare afectează restul lumii.
În prezent există peste 100.000 de membri grupaţi în 1.300 de mişcări locale (Convivium-uri) în întreaga lume, precum şi o reţea de 2.000 de comunităţi alimentare care practică agricultura la scara redusă şi producţie sustenabilă a alimentelor de calitate.

· Ziua Terra Madre este o ocazie importantă pentru a descoperi diversitatea hranei, eco-gastronomia, hrana locală, valorile agriculturii durabile. În 2011, Convivium-urile Slow Food vor sărbători în România, printr-un număr mare de evenimente, valorile patrimoniului alimentar şi vor comunica publicului poziţia acestora cu privire la reforma Politicii Agricole Comune;
· Ca parte cointeresată a politicilor publice, Convivium-urile Slow Food din România vor transmite punctul lor de vedere în privinţa agriculturii durabile, a biodiversităţii şi eco-gastronomiei către principalii decidenţi în materie de politici publice la nivel naţional şi al Uniunii Europene. Pachetul de reformă a Politicii Agricole Comune (PAC) este în curs de a fi decis în România, dar şi la nivel european;

No comments:

Post a Comment