12 Dec 2011

Terra Madre serbată cu pâine tradiţională la Cluj


Cu ocazia zilei Terra Madre Slow Food Cluj Transilvania, cu sprijinul unei echipe de specialişti bucătari, a produs o gamă variată de pâini folosind ingrediente locale şi sezoniere: pâine cu slănină şi ceapă, pâine cu ardei roşu, pâine cu ardei verde şi pâini albe, toate frământate în stil tradiţional şi coapte în cuptor. Pâinile făcute în casă au fost ulterior distribuite către un număr de 50 de persoane cărora li s-a explicat semnificaţia zilei de 10 decembrie. Cei ce au primit pâinile au fost rugaţi să sărbătorească ziua Terra Madre în familie, iar anul următor să dedice aceasta zi pâinii făcute în casă.
Slow Food Cluj a organizat un mic târg de produse tradiţionale în curtea Centrului Raţiu pentru Democraţie din Turda, ocazie cu care cumpărătorii au făcut cunoştinţă cu artizani ai hranei şi meşteri populari.

No comments:

Post a Comment