Cu ocazia zilei Terra Madre Slow Food Cluj Transilvania,
cu sprijinul unei echipe de specialişti bucătari, a produs o gamă variată de pâini
folosind ingrediente locale şi sezoniere: pâine cu slănină şi ceapă, pâine cu
ardei roşu, pâine cu ardei verde şi pâini albe, toate frământate în stil tradiţional
şi coapte în cuptor. Pâinile făcute în casă au fost ulterior distribuite către
un număr de 50 de persoane cărora li s-a explicat semnificaţia zilei de 10
decembrie. Cei ce au primit pâinile au fost rugaţi să sărbătorească ziua Terra
Madre în familie, iar anul următor să dedice aceasta zi pâinii făcute în casă.
Slow Food Cluj a organizat un mic târg de produse tradiţionale în curtea Centrului Raţiu pentru Democraţie din Turda, ocazie cu care
cumpărătorii au făcut cunoştinţă cu artizani ai hranei şi meşteri populari.
No comments:
Post a Comment