12 Dec 2011

Ziua Terra Madre la Galaţi: Drumul pâinii


Evenimentul, coordonat de Slow Food Brusturoasa - Palanca, a fost o iniţiativă extracuriculară a unui grup de elevi cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani de la Colegiul Elena Doamna din Galaţi cu sprijinul a trei profesori. În afara celor 70 de persoane prezente, la eveniment au participat indirect şi familiile elevilor, care au luat parte la prepararea pâinilor prezentate. Elevii din Republica Moldova au pregătit pâine cu brânză, crescută cu drojdie de casă făcută din struguri. Toţi participanţii au documentat procesul de preparare a pâinii în familiile lor. În timpul întalnirii elevii au dezbătut posibilitatea înregistrării ca produs tradiţional a pâinii de vatră coaptă pe frunze de hrean. Cei trei studenţi invitaţi au făcut o scurtă prezentare despre Young Europeans Slow Food Movement, incluzând şi referiri la poziţia Slow Food asupra Politicii Agricole Comune.




2 comments:

  1. si eu am descoperit de curand bucuria de a face paine in casa. Este momentul in care simti ca dupa o zi in care nu toate au iesit asa cum ti-ai fi dorit, paine calda scoasa din cuptor iti da un sentiment de bucurie.

    ReplyDelete
  2. Iti impartasim aceasta bucurie, Luiza si speram sa molipsim cat mai multi oameni!

    ReplyDelete