1 Feb 2012

Activista de mediu Tracy Worcester la Cluj si la Turda

La invitaţia Centrului Raţiu pentru Democraţie şi a asociaţiei Slow Food Cluj Transilvania, Marchiza Tracy Worcester a fost prezentă la sfarsitul lunii ianuarie 2011 la Turda si la Cluj, la invitaţia Slow Food Cluj Transilvania şi a Centrului Raţiu pentru Democraţie.
Domnia sa a petrecut trei zile la Cluj şi Turda şi a avut un program legat de promovarea filmului sau documentar „Pig Business”, care atrage atenţia asupra felului poluant şi degradant în care se obţine carnea de porc de către compania Smithfield- SUA, companie care şi-a extins fermele peste tot în lume, chiar şi în ţări din Europa de Est. O parte importantă a documentarului a fost filmat în România.

Programul vizitei a cuprins conferinţe desfăşurate la USAMV Cluj, întalniri cu veterinarii, producătorii şi specialiştii de la Eco Ruralis în incinta Centrului Raţiu pentru Democraţie - Turda.

Tracy Louise Ward, Marchiză de Worcester este fostă actriţă, născută la Londra şi a devenit una dintre cele mai auzite voci dintre militanţii activi ai politicilor verzi. Din 1989 Tracy Worcester este activă în fundaţia Friends of the Earth, este patronul Societăţii Internaţionale pentru Ecologie şi Cultură, este administrator al Fundaţiei Gaia şi al Societăţii Schumacher şi a Centrului de Mediu Bath. A înfiinţat şi patronat Soil Association din Marea Britanie şi este membru al consiliului consultativ al revistei „The Ecologist”.

No comments:

Post a Comment