1 Feb 2012

'Marchiza eco-razboinica' Tracy Worcester se intalneste cu membri Slow Food si cu consumatori la Bucuresti

În perioada 31 ianuarie – 3 februarie 2012, Marchiza Tracy Worcester va face o vizită în Bucureşti, pentru promovarea filmului său documentar, „Pig Business / Afacerile cu porci”. Documentarul, filmat parţial şi în România, descrie traseul realizatoarei britanice pe urmele corporatiilor producătoare de carne de porc şi arată efectele distructive ale acestei expansiuni: falimentarea micilor producători, poluarea intensă şi tratamentele brutale la care sunt supuse animalele pentru creşterea rapidă a productivităţii. Mesajul filmului se concentrează pe identificarea alternativelor sustenabile pe care consumatorii le au la dispoziţie.

Carnea de porc industrială este ieftină deoarece compania producătoare a externalizat costurile reale către comunitate. Localnicii suferă din cauza aerului şi a apelor poluate dar aceste lucruri ne afectează de fapt pe toţi, deoarece puterea deţinută de marile corporaţii distruge democraţia şi apelează la intimidare pentru încălcarea libertăţii de exprimare”, este de părere Tracy Worcester.

Pe parcursul prezenţei sale în Bucureşti, Marchiza Tracy Worcester se va întâlni cu Ambasadorul Marii Britanii, cu oficiali din Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, cu membri ai Slow Food Bucureşti Valahia Gusturilor şi cu reprezentanţi ai presei, după ce săptămâna trecută şi-a promovat filmul la Cluj şi Turda.

Realizatoarea va fi prezentă pe data de 2 februarie, între orele 16.00 – 18.00 la Clubul Ţăranului din Bucureşti (Intrarea Monetăriei nr. 3) pentru a-şi prezenta filmul publicului larg. Vizionarea filmului va fi urmată de o dezbatere cu realizatoarea. Intrarea este liberă.


Filmul Pig Business a fost vizionat peste tot pe glob în locuri ca: Parlamentul Marii Britanii, Camera Comunelor în 2010, Summitul ONG-urilor din Washington și Bruxelles, Parlamentul European, Capitol Hill - Washington, dar și la televiziuni din Marea Britanie, Italia, Portugalia, Japonia, Israel, America de Sud, Canada și Elveția. În România documentarul a fost prezentat în premieră la Festivalul
de Film Documentar Astra Film Fest de la Sibiu (25-30 octombrie 2011), unde realizatoarea Tracy Worcester a primit Premiul de Excelenţă pentru regizori femei care luptă pentru viitorul planetei.

Tracy Louise Ward, Marchiză de Worcester este fostă actriţă şi a devenit una dintre cele mai auzite voci dintre militanţii activi ai politicilor verzi. Din 1989 Tracy Worcester este activă în Fundaţia Friends of the Earth, este patronul Societăţii Internaţionale pentru Ecologie şi Cultură, este administrator al Fundaţiei Gaia şi al Societăţii Schumacher şi a Centrului de Mediu Bath. A înfiinţat şi patronat Soil Association din Marea Britanie şi este membră a consiliului consultativ al revistei „The Ecologist”.


No comments:

Post a Comment